Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Banoffee-britajäätelökakku

Tässä kakussa yhdistyy monta herkkua. Brita -kakkupohjien välistä löytyy banaanilla maustettu kinuskikerma ja koko komeus jäädytetään jäätelökakuksi. Kinuskin, banaanin ja marengin liitto on vastustamaton .

Banoffee-britajäätelökakku
Banoffee-britajäätelökakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja pinnalle

  • 3 banaania
  • 2 prk (à 2.5 dl) Valio kinuskikermaa

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten, säästä valkuaiset marenkiin. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm) tai uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Soseuta 2 banaania. Vaahdota toinen kinuskikerma. Lisää banaanisose kinuskivaahtoon.
  5. Keitä toinen kinuskikerma kastikkeeksi, n. 8 min.
  6. Jätä toinen pohjista vuokaan. Levitä sen päälle kinuski-banaanivaahto ja 1 dl kinuskikastiketta. Nosta toinen pohjista päälle. Peitä kelmulla ja pakasta yön yli.
  7. Anna kakun temperoitua hetki huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele baanaaniviipaleilla ja lopulla kinuskikastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 26,7 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search