Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 25 min
Yhteensä
12 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 2 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Täyte ja pinnalle
- 3 banaania
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten, säästä valkuaiset marenkiin. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm) tai uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
- Soseuta 2 banaania. Vaahdota toinen kinuskikerma. Lisää banaanisose kinuskivaahtoon.
- Keitä toinen kinuskikerma kastikkeeksi, n. 8 min.
- Jätä toinen pohjista vuokaan. Levitä sen päälle kinuski-banaanivaahto ja 1 dl kinuskikastiketta. Nosta toinen pohjista päälle. Peitä kelmulla ja pakasta yön yli.
- Anna kakun temperoitua hetki huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele baanaaniviipaleilla ja lopulla kinuskikastikkeella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
251 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
26,7 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.