Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g keksejä, esim. Bastogne
- 30 g (0,5 dl) pekaanipähkinöitä
-
85 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Toffee
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl fariinisokeria
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
Päälle
- 1 rkl tomusokeria
- 60 g (1 dl) pekaanipähkinöitä
- 2-3 (300 g) banaania
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl pikakahvijauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon.
- Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
- Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 10 - 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
- Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuivalla, kuumalla paistinpannulla, kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden pinnalle. Nosta sivuun odottamaan.
- Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
336 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
19,6 g
Rasva
27,7 g
Tyydyttynyt rasva
14,6 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.