Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
14 h
Yhteensä
14 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni150°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g (6,66 dl) rusinoita
- 1½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 4 dl vahvaa teetä, earl grey
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 kananmuna
- 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Liota rusinoita ja sokeria teessä yön yli.
- Lisää muut raaka-aineet, voi pehmeänä tai sulana. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 150 asteessa n. 2 h. Peitä foliolla 45 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa.
- Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
40,3 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.