Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bataatti-jauhelihalaatikko

Kokeile jauhelihan seuraksi uuniruokaan raejuustoa sekä tärkkelyspitoista, makeaa bataattia.

Bataatti-jauhelihalaatikko
Bataatti-jauhelihalaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1  (180 g) iso sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2-3  (1 kg) bataattia
  • 3 dl (150 g)
    Valio Polar® 15% vähemmän suolaa juusto raastettuna
    Valio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Se on juusto, jonka…
    Valio Polar® Alkuperäinen 15 % e350 g
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 4 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Ohje

  1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa pannulla. Mausta.
  2. Kuori bataatit ja leikkaa pienehköiksi suikaleiksi. Laita tilavaan, laakeaan uunivuokaan jauheliha-sipuliseos, bataattisuikaleet, juustoraaste (säästä vähän raastetta pinnalle) ja raejuusto. Sekoita, että ainekset ovat tasaisesti. Vatkaa munat ja maito keskenään. Mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  3. Kypsennä 200 asteessa ensin 30 min. Painele ruokaa lastalla, ettei pinta kuivu. Paista vielä 20 - 30 min tai kunnes bataatit tuntuvat kypsiltä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 8,9 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search