Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bataatti-kvi­noa­salaatti

Maukas lounassalaatti koostuu pehmeästä bataatista, ravinteikkaasta kvinoasta ja kasviksista. Salaatin maustaa makean hapan taatelivinaigrette. Hyvää ruokahalua!

Bataatti-kvinoasalaatti
Bataatti-kvinoasalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taatelivi­naigrette

  • 6 pehmeää, kivetöntä taatelia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tuoretta chiliä
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa ja pippuria

Salaatti

  • 2 dl kvinoaa
  • 1  (600 g) bataatti
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 250 g miniluumutomaatteja
  • 1 tlk (290 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1-2 dl
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g

Taatelivi­naigrette

  • 6 pehmeää, kivetöntä taatelia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tuoretta chiliä
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa ja pippuria

Salaatti

  • 2 dl kvinoaa
  • 1  (600 g) bataatti
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 250 g miniluumutomaatteja
  • 1 tlk (290 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1-2 dl Valio turkkilaista luomujogurttia

Ohje

  1. Valmista ensin taatelivinaigrette: Anna taatelien liota vähässä vedessä n. 1 h. Säästä vesi. Mittaa kaikki vinaigretten ainekset kannuun tai korkeaan kulhoon. Soseuta. Notkista tarvittaessa taatelien liotusvedellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  2. Kuori ja halkaise bataatit. Kuutioi. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä juuri ja juuri kypsiksi, n. 10 min bataattien koosta riippuen. Valuta ja jäähdytä nopeasti.
  3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuutioi paprika, viipaloi sipuli ja halkaise tomaatit. Valuta kikherneet. Laita kulhoon. Mausta hienonnetuilla yrteillä (säästä hiukan salaatin pinnalle), suolalla ja pippurilla. Kaada päälle vinaigrette. Sekoita varoen.
  5. Kerrostele ainekset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle jogurttia. Viimeistele hienonnetulla yrtillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 141 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1