Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bataatti-punajuurivuoka

AURA juusto maustaa lempeän makuisen laatikkoruoan täyteläisen maukkaaksi. Bataatti-punajuurivuoka sopii hyvin kalkkunan ja kinkun lisäkeruoaksi. Sellaisenaan voit tarjota sen kasvispääruokana.

Bataatti-punajuurivuoka
Bataatti-punajuurivuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (400 g) punajuurta 2kpl, (raakaa)
  • 1  (600 g) bataatti
  • 1 iso (1 ) (200 g) punasipuli
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Pinnalle

  • 2 rkl korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne lohkoiksi. Laita kiehumaan mieluiten höyrykattilaan (tai sen puuttuessa veteen siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät).
  2. Kuori bataatti ja punasipuli. Leikkaa lohkoiksi. Lisää n. 15 min päästä höyrykattilaan kypsymään (kypsymisaika on lyhyempi kuin punajuurella).
  3. Keitä juurekset ja sipuli kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää suola, mustapippuri, AURA muru ja kerma. Sekoita hyvin.
  5. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripota pintaan korppujauhoja. Painele lusikan pesällä pintaan kuvioita.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kypsää. Peitä foliolla ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa kalkkunan tai kinkun lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search