Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (700 g) bataatti
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl sitruunamehua
Kypsän ruoan päälle
- 0 kg kevätsipulia hienonnettuna
Tillikastike
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¼ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Jos teet ruoan vauvalle, huomioithan tämän: Voit tarjota ruokaa lapselle jo 8 kk:n iästä alkaen, kun jätät tillikastikkeen pois ja vähennät kalan osuutta. Noin yksivuotiaaksi asti riittää 1-1,5 rkl kalaa ateriaa kohti. Soseuta ruoka tarvittaessa haarukalla lisäten joukkoon hieman vettä tai lapsen käyttämää maitoa.
- Reseptissä mainittu annoskoko on mitoitettu aikuiselle ruokailijalle.
- Valmistus: Kuori bataatti. Leikkaa siitä reiluja paloja. Laita ne voideltuun uunivuokaan vuoan toiseen päähän. Nosta 175 asteeseen uunin keskiosaan n. 10 minuutiksi.
- Huuhdo kalafilee kylmällä, juoksevalla vedellä. Poista mahdolliset ruodot.
- Kuivaa kalan leikkauspinta talouspaperilla ja valele sitruunamehulla.
- Lisää vuokaan lohifilee nahkapuoli ylöspäin.
- Laita 175 asteeseen 20 minuutin ajaksi.
- Valmista sillä aikaa kastike: Yhdistä kermaviiliin aivan hienoksi leikattu tilli. Lisää sokeri. Sekoita.
- Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka vetämällä se pyrstöstä alkaen. Peitä tässä vaiheessa bataattilohkot kevyesti alumiinifoliolla, etteivät ne kuivu. Laita vuoka takaisin uuniin. Jatka kypsennystä 175 asteessa 15 min.
- Ripota kypsän ruoan pinnalle aivan hienoksi leikattua kevät- tai ruohosipulia.
- Tarjoa tillikastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
143 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
7,1 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kevätsipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.