
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 (700 g) bataatti
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl sitruunamehua
Kypsän ruoan päälle
- kevätsipulia hienonnettuna
Tillikastike
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¼ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl sokeria
- 1 (700 g) bataatti
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl sitruunamehua
Kypsän ruoan päälle
- kevätsipulia hienonnettuna
Tillikastike
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- ¼ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Jos teet ruoan vauvalle, huomioithan tämän: Voit tarjota ruokaa lapselle jo 8 kk:n iästä alkaen, kun jätät tillikastikkeen pois ja vähennät kalan osuutta. Noin yksivuotiaaksi asti riittää 1-1,5 rkl kalaa ateriaa kohti. Soseuta ruoka tarvittaessa haarukalla lisäten joukkoon hieman vettä tai lapsen käyttämää maitoa.
- Reseptissä mainittu annoskoko on mitoitettu aikuiselle ruokailijalle.
- Valmistus: Kuori bataatti. Leikkaa siitä reiluja paloja. Laita ne voideltuun uunivuokaan vuoan toiseen päähän. Nosta 175 asteeseen uunin keskiosaan n. 10 minuutiksi.
- Huuhdo kalafilee kylmällä, juoksevalla vedellä. Poista mahdolliset ruodot.
- Kuivaa kalan leikkauspinta talouspaperilla ja valele sitruunamehulla.
- Lisää vuokaan lohifilee nahkapuoli ylöspäin.
- Laita 175 asteeseen 20 minuutin ajaksi.
- Valmista sillä aikaa kastike: Yhdistä kermaviiliin aivan hienoksi leikattu tilli. Lisää sokeri. Sekoita.
- Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka vetämällä se pyrstöstä alkaen. Peitä tässä vaiheessa bataattilohkot kevyesti alumiinifoliolla, etteivät ne kuivu. Laita vuoka takaisin uuniin. Jatka kypsennystä 175 asteessa 15 min.
- Ripota kypsän ruoan pinnalle aivan hienoksi leikattua kevät- tai ruohosipulia.
- Tarjoa tillikastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
143 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
7,1 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kevätsipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.