Valmistusaika
Aktiivinen
13 h
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
15 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vehnäjauhoja
- 3½ dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
-
2½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2½ dl kiehuvaa vettä
Lakritsitäyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1½ dl lakritsikastiketta
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- 1 pussi (99 g) keksejä, Domino mini Turkinpippuri
Koristeluun
- 250 g sokerimassaa, musta ja keltainen
- 0 kg nonparelleja
- 0 kg cocktailtikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
- Pingota leivinpaperi kahden Ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Leikkaa kakkujen pinnalle muodostunut kohouma tasaiseksi. Halkaise kakkupohjat kahteen osaan.
- Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustoon lakritsikastike ja vaniljakreemijauhe. Nostele kermavaahto joukkoon. Jaa vaahto kahteen osaan ja murskaa keksit toiseen.
- Levitä keksitäytettä n. 1 cm:n kerros kakkupohjien väliin. Levitä keksitön täyte kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
- Kauli musta sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa levystä erimuotoisia kerrostaloja sekä batman-logo (Pujota logoon cocktail-tikku ja anna kuivua yön yli). Tee keltaisesta tai valkoisesta sokerimassasta taloihin erimuotoisia ikkunoita. Kiinnitä sokeriliimalla tai pienellä tipalla vettä. Peitä talot kelmulla, jotta ne eivät kuivu ennen koristelua.
- Aseta talot paikalleen kakun reunaan. Aseta Batman kakun päälle ja koristele reuna nonparelleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
299 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
35,2 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja
- cocktailtikkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.