![Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2023/04/39807-beef-wellington-eli-wellingtonin-pihvi-800x600.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Filee
- 1 kg naudan sisäfileetä
- gourmet-suolahiutaleita
- mustapippuria myllystä
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Taikina
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- 3 salottisipulia hienonnettuna
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 prk (315 g) säilykemetsäsienikuutioita
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl karkeaa dijonsinappia
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 2 pkt serranokinkkua á 70g
Voiteluun
- 2 keltuaista
Filee
- 1 kg naudan sisäfileetä
- gourmet-suolahiutaleita
- mustapippuria myllystä
- 15 g Valio voita
Taikina
- 100 g Valio voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- 3 salottisipulia hienonnettuna
- 15 g Valio voita
- 1 prk (315 g) säilykemetsäsienikuutioita
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl karkeaa dijonsinappia
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 2 pkt serranokinkkua á 70g
Voiteluun
- 2 keltuaista
Jaa resepti
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
- Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Ruskista filee kauttaaltaan voissa pannulla. Nosta liha pannulta leikkuulaudalle ja jäähdytä.
Taikina
- Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot.
- Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, kelmuta ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
- Kypsennä salottisipulit kevyesti voissa pannulla.
- Lisää valutetut metsäsienikuutiot, valkoviini ja sinappi. Anna täytteen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 min.
- Lisää lopuksi persilja ja anna täytteen jäähtyä pannulla.
- Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi kaksi kertaa fileen kokoiseksi levyksi ja puolita se.
- Laita toisen taikinalevyn päälle ensin kinkkuviipaleet tasaisesti ja sitten sieni-sipuliseos.
- Aseta filee keskelle.
- Nosta toinen taikinalevy päälle ja painele reunat huolellisesti yhteen. Voitele kevyesti haarukalla vispatuilla keltuaisilla.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 40 min tai kunnes taikina on kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
15,7 g
Hiilihydraatti
6,8 g
Rasva
9,3 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- gourmet-suolahiutaleita
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.