Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Bella Tablen juuresrieskat htipitillä

Juuresrieskat kohottaa arkiruokailun aina hieman ihanammaksi, eritoten kun päällä on maukasta dippiä ja pikkeleitä. Rieskat sopii keittojen ja salaattien vierelle ja ovat helppoja nauttia väli- tai iltapalana.

Bella Tablen juuresrieskat htipitillä
Bella Tablen juuresrieskat htipitillä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Juuresrieskat

  • 5 dl juureksia, raastettuna (peruna, porkkana)
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ prk
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja

Htipiti eli paprika-salaattijuustodippi

  • 3 suippopaprikaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 1 punainen chilipalko
  • 6 dl
    Valio Keittiön salaattijuustomurua
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön salaattijuustomuru e150 g laktoositon
  • ½ dl extra virgin oliiviöljyä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ sitruunamehua

Pikkelöidyt kesäkurpitsaremmit

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Ohje

Juuresrieskat

  1. Pese juurekset (esim. peruna, porkkana, kesäkurpitsa). Luomujuureksia ei tarvitse kuoria. Raasta juurekset karkeaksi. Kuullota juuresraaste pienessä määrässä öljyä pehmeäksi ja mausta suolalla.
  2. Laita raaste kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon kananmunat, ranskankerma ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lusikoi 15 kekoa leivinpaperilla päällystetylle pellille tai määrästä riippuen kahdelle pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele käsin n. 1,5 cm paksuiseksi rieskaksi. Pistä haarukalla reikiä pintaan. Paista 225-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia kunnes rieskat ovat kullanruskeita ja rapeita.

Htipiti

  1. Paahda paprikat esimerkiksi uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta on musta. Laita kuumat paprikat kulhoon ja aseta lautanen tai kelmu päälle. Anna seistä viisi minuuttia. Kuori ja poista siemenet. Voit myös ostaa kaupasta valmiiksi paahdettuja, oliiviöljyyn säilöttyjä paprikoita.
  2. Hienonna paprikat veitsellä kulhoon. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Raasta valkosipuli.
  3. Lisää salaattijuustomuru, oliiviöljy ja sitruunanmehu joukkoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Pikkelöidyt kesäkurpitsaremmit

  1. Mittaa vesi, sokeri ja etikka kattilaan ja kiehauta. Liemi on valmis kun sokeri on liuennut.
  2. Sillä välin kun liemi jäähtyy, pese ja viipaloi kesäkurpitsat juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin pitkiksi remmeiksi.
  3. Kaada jäähtynyt liemi kesäkurpitsaremmien päälle niin että ne peittyvät. Anna maustua vähintään pari tuntia. Säilytä kylmässä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 15,6 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search