Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaCharlette royal pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 prk
Valio marjakreemiäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Puolukkamousse
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
½ rasia (à 100 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 pussia (5 dl) puolukoita
- 1½ dl sokeria
- 6 liivatelehteä
Jaa resepti
Ohje
Puolukka charlotte royal
- Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
- Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Laske pohjapaperi takaisin pohjan päälle ja anna jäähtyä peitettynä.
- Levitä marjakreemi tasaisesti torttupohjalle ja leikkaa se poikittain kahteen osaan. Rullaa molemmat levyt tiukoiksi paketeiksi, pyöritä kelmun sisälle ja laita jääkaappiin.
- Valmista puolukkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää sulatetut puolukat ja sokeri kulhoon ja survo sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja mascarpone ja vatkaa tasaiseksi.
- Lusikoi noin desi puolukkasurvoksesta pieneen kasariin ja lämmitä kuumaksi. Purista liivatelehdet ja lisää seokseen, sekoita kunnes liivate on sulanut. Vatkaa kermaseokseen ensin puolukkasurvos ja lisää sitten liivate ohuena nauhana.
- Leikkaa kääretortut noin 1,5 cm viipaleiksi. Vuoraa pyöreä kulho (kuvan kakussa käytetty n. 21 cm halkaisijan, 1,5 l kulhoa) kauttaaltaan kelmulla. Asettele kääretortut napakasti vieriviereen pohjalta reunoja kohti. Leikkaa veitsellä reuna tasaiseksi. Kaada puolukkatäyte päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Kumoa tarjoilulautaselle ja irrota kelmu. (Voit myös laittaa kakun pariksi tunniksi pakkaseen, se on herkullista myös vähän kohmeisena.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
213 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
24,2 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.