Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Benedictin munat

Benedictin munat on klassinen herkku, jossa uppomunat tarjotaan rapean leivän, kinkun ja hollandaise-kastikkkeen kanssa.

Benedictin munat
Benedictin munat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mausteliemi

  • 3 salottisipulia hienonnettuna
  • 1½ dl valkoviinietikkaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 kokonaista valkopippuria

Hollandaise kastike

  • 6 rkl maustelientä
  • 5 keltuaista
  • 250 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • ½ tl tabascoa

Uppomunat

  • 2 l vettä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 kananmunaa

Lisäksi

  • 0 kg vaaleaa leipää
  • 0 kg serranokinkkua
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

Mausteliemi

  1. Yhdistä kaikkia aineet keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.

Hollandaise kastike

  1. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset kulhossa vesihauteessa. Kuumenna.
  2. Kun seos alkaa saostua ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Mausta.

Uppomunat

  1. Kuumenna vesi ja etikka kattilassa niin, että se hieman kuplii.
  2. Pyöritä vettä varovasti kattilassa. Riko muna kauhaan ja laske se varovasti veteen. Keitä noin kaksi minuuttia tai kunnes munan valkuainen on hyytynyt.
  3. Nosta uppomuna jäähtymään vedestä. Valmista muut munat samalla tavalla.
  4. Paahda leipäviipaleet rapeiksi. Lisää päälle kinkku, uppomuna ja hollandaise-kastike.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 0,4 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vaaleaa leipää
  • serranokinkkua
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search