Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Blinit

Blinit ovat venäläinen ruokaherkku, jonka sesonki on kuumimmillaan lopputalvesta. Tarjoa kasvisruokailijalle blinien kanssa sienisalaattia ja maustekurkkua.

Blinit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Blinitaikina

  • 5 dl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl tattarijauhoja
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • 3 keltuaista
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • ½ tl suolaa
  • 3 valkuaista

Paistamiseen

  • Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Tarjoiluun

  • 2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 3 sipulia hienonnettuna
  • mätiä yhtä tai useampaa lajia
  • tilliä

Blinitaikina

  • 5 dl Valio täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl tattarijauhoja
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • 3 keltuaista
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
  • ½ tl suolaa
  • 3 valkuaista

Paistamiseen

  • Valio voita

Tarjoiluun

  • 2 prk (à 120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • 3 sipulia hienonnettuna
  • mätiä yhtä tai useampaa lajia
  • tilliä

Ohje

  1. Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
  3. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  4. Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  5. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
  6. Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä

GLUTEENITTOMAT BLINIT

  1. Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 10,9 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1