
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Blinitaikina
-
5 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 2½ dl tattarijauhoja
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- 3 keltuaista
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
- 3 valkuaista
Paistamiseen
-
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Tarjoiluun
-
2 prk (à 120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:-
2 prk (à 150 g) Valio crème fraîchea
-
- 3 sipulia hienonnettuna
- mätiä yhtä tai useampaa lajia
- tilliä
Blinitaikina
- 5 dl Valio täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 2½ dl tattarijauhoja
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- 3 keltuaista
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- ½ tl suolaa
- 3 valkuaista
Paistamiseen
- Valio voita
Tarjoiluun
- 2 prk (à 120 g) Valio Keittiön smetanaa
- 3 sipulia hienonnettuna
- mätiä yhtä tai useampaa lajia
- tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
- Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
- Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
- Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
- Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
- Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä
GLUTEENITTOMAT BLINIT
- Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
158 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
10,9 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- mätiä
- tilliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.