Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
14 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75-100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voit kokeilla myös:- 75-100 g Valio Oivariini® rasvaa
Täyte
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kanelia
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg mantelirouhetta tai raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi levylle. Ripota päälle sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 16 osaan, n. 4 cm levyisiksi paloiksi.
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen rengasvuoka tai kakkuvuoka.
- Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla.
- Paista 175 asteessa n. 35 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 336 kcalProteiini 6,6 gHiilihydraatti 47,2 gRasva 13 gTyydyttynyt rasva 7,2 gRavintokuitu 1,7 gSuola 0,7 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- kananmunaa
- mantelirouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.