Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Briossit

Briossi, ranskankielellä brioche, on kuohkean pehmeä hiivataikinaleivonnainen, joko pulla tai leipä. Taikina sisältää reilun määrän voita ja munaa sekä suhteessa enemmän hiivaa kuin tavallinen pulla. Näissä briosseissa on täytteenä keltaisia, vaniljaisia rusinoita.

Briossit
Briossit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • n. 450 g (7 dl) vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl keltaisia rusinoita
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 tl sokeria

Voiteluun

  • 1 keltuainen

Kuorrutus

  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levähtää 5 min.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe 2 - 3 kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen 5 - 10 min pöydällä liinalla peitettynä.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteeksi (50 x 30 cm). Levitä pehmeä voi taikinalevylle. Yhdistä rusinat ja sokerit. Ripottele levylle tasaisesti. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa 12 osaan. Nosta palat Amerikan muffinivuokiin tai vastaaviin leikkauspinta ylöspäin. Jos käytät metallivuokia, voitele ne ensin hyvin. Kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa n. tunti.
  4. Voitele keltuaisella.
  5. Paista uunin ala- / keskiosassa ensin 220 asteessa 5 min. Alenna lämpö 200 asteeseen. Paista vielä n. 10 min tai kunnes briossit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Tarkkaile kypsymistä, erilaisissa vuoissa kypsyminen tapahtuu hiukan eri ajassa.
  6. Jäähdytä. Sekoita sitruunamehua tomusokeriin niin, että saat sopivan notkean seoksen. Laita minigrip-pussiin. Tee pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutus briosseille.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 361 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 45,2 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search