Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- ½ dl sokeria
- ¾ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- n. 450 g (7 dl) vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl keltaisia rusinoita
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 tl sokeria
Voiteluun
- 1 keltuainen
Kuorrutus
- 1½ dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levähtää 5 min.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe 2 - 3 kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen 5 - 10 min pöydällä liinalla peitettynä.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteeksi (50 x 30 cm). Levitä pehmeä voi taikinalevylle. Yhdistä rusinat ja sokerit. Ripottele levylle tasaisesti. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa 12 osaan. Nosta palat Amerikan muffinivuokiin tai vastaaviin leikkauspinta ylöspäin. Jos käytät metallivuokia, voitele ne ensin hyvin. Kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa n. tunti.
- Voitele keltuaisella.
- Paista uunin ala- / keskiosassa ensin 220 asteessa 5 min. Alenna lämpö 200 asteeseen. Paista vielä n. 10 min tai kunnes briossit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Tarkkaile kypsymistä, erilaisissa vuoissa kypsyminen tapahtuu hiukan eri ajassa.
- Jäähdytä. Sekoita sitruunamehua tomusokeriin niin, että saat sopivan notkean seoksen. Laita minigrip-pussiin. Tee pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutus briosseille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
361 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
45,2 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.