Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Broileripyörykät ja dippi

Mausta broilerinjauhelihasta tehdyt pyörykät mangolla ja currylla. Broileripyörykät saavat maissihiutaleista rapsakan ja kauniin pinnan. Tarjoa pyörykät rucola-yrttipediltä hedelmäisen jogurttikastikkeen kanssa.

Broileripyörykät ja dippi
Broileripyörykät ja dippi

Ainesosat

annosta (12 pyörykkää)

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mureketaikina

  • 1  (100 g) sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl maissihiutaleita (corn flakes)
  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ prk (à 125 g) mangososetta, esim. Piltti
  • 1 tl currya
  • ¾ tl suolaa

Panerointi

  • 2 dl maissihiutaleita (corn flakes)

Dippikastike

  • 2 säilykepersikan puolikasta pieneksi kuutioituna
  • 2 dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ prk (à 125 g) mangososetta, esim. Piltti
  • 1-2 rkl limemehua

Lisäksi

  • 100 g rucolan lehtiä
  • 1 dl lehtipersiljaa

Ohje

  1. Hienonna ja kuullota sipuli Oivariini rasvassa pannulla.
  2. Murskaa maissihiutaleet kulhossa tai esim. pakastepussissa käsin painelemalla.
  3. Sekoita murekemassan ainekset keskenään. Anna turvota 15 min.
  4. Pyöritä kylmällä vedellä kostutetuin käsin 12 isoa pyörykkää. Paneroi ne pyörittämällä pyörykät murskatuissa maissihiutaleissa. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  5. Paista uunin yläosassa 200 asteessa 18 min. Valmista sillä aikaa dippikastike ja rucolapeti.
  6. Huuhtele ja kuivaa rucola. Riivi persiljan lehdet. Levitä laakealle tarjoilulautaselle.
  7. Yhdistä dippikastikkeen ainekset.
  8. Nosta valmiit pyörykät rucolapedille. Valuta osa dippikastikkeesta pyöryköille ja salaatille. Tarjoa loppu dippikastike erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 9,3 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search