
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annospiirasta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 500 g voitaikinalevyjä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 3 kypsää avokadoa
- 1 rkl limemehua
- 1 tl chilihiutaleita
- ½ tl sormisuolaa
- tuoreita yrttejä ja versoja
Voiteluun ja reunoille
- 1 kananmuna
- 0,05 rkl unikonsiemeniä
Uppomuna
- 6 kananmunaa
- 1½ l vettä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- sormisuolaa
- 500 g voitaikinalevyjä
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® tuorejuustoa
- 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
- 3 kypsää avokadoa
- 1 rkl limemehua
- 1 tl chilihiutaleita
- ½ tl sormisuolaa
- tuoreita yrttejä ja versoja
Voiteluun ja reunoille
- 1 kananmuna
- 0,05 rkl unikonsiemeniä
Uppomuna
- 6 kananmunaa
- 1½ l vettä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Asettele lehtitaikinalevyt leivinpaperille uunipellille, anna sulaa.
- Viillä veitsellä viilto levyjen kaikille reunoille n. 1 cm:n päähän reunasta. Tämä auttaa reunoja kohoamaan erillään keskiosasta. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoihin unikonsiemeniä.
- Paista levyt uunissa 200 asteessa 15 min tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Paina levyjen keskiosat lyttyyn heti uunista ottamisen jälkeen.
- Sekoita salaattijuusto ja tuorejuusto sähkövatkaimella taseiseksi levitteeksi. Pursota tai levitä lusikalla piirakoille. Viipaloi avokadot ja mausta ne limemehulla, chilihiutaleilla ja sormisuolalla.
- Valmista uppomunat: kiehauta vesi ja etikka kapeassa kattilassa. Anna veden poreilla miedolla lämmöllä. Tee lusikalla pyörittämällä veteen pyörre ja riko muna siihen. Anna kypsyä 3 minuuttia, nosta reikäkauhalla piirakan päälle. Mausta sormisuolalla.
- Viimeistele piirakat versoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
130 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
4,7 g
Rasva
10,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita yrttejä ja versoja
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.