Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Brunssipiirakka

Brunssipiirakka on ihana ruokaisempi leivonnainen kiireettömälle viikonloppuaterialle. Hapokas salaattijuustolevite on täydellinen pari pehmeällä avokadolle ja valuvalle uppomunalle. Tarjoa brunssipiirakan kanssa pientä makeaa ja smoothie tai tuoremehu sekä hedelmiä ja herkullinen brunssi on valmis.

Brunssipiirakka
Brunssipiirakka

Ainesosat

annospiirasta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g voitaikinalevyjä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 3 kypsää avokadoa
  • 1 rkl limemehua
  • 1 tl chilihiutaleita
  • ½ tl sormisuolaa
  • 0 kg tuoreita yrttejä ja versoja

Voiteluun ja reunoille

  • 1 kananmuna
  • 0,05 rkl unikonsiemeniä

Uppomuna

  • 6 kananmunaa
  • 1½ l vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Asettele lehtitaikinalevyt leivinpaperille uunipellille, anna sulaa.
  2. Viillä veitsellä viilto levyjen kaikille reunoille n. 1 cm:n päähän reunasta. Tämä auttaa reunoja kohoamaan erillään keskiosasta. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoihin unikonsiemeniä.
  3. Paista levyt uunissa 200 asteessa 15 min tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Paina levyjen keskiosat lyttyyn heti uunista ottamisen jälkeen.
  4. Sekoita salaattijuusto ja tuorejuusto sähkövatkaimella taseiseksi levitteeksi. Pursota tai levitä lusikalla piirakoille. Viipaloi avokadot ja mausta ne limemehulla, chilihiutaleilla ja sormisuolalla.
  5. Valmista uppomunat: kiehauta vesi ja etikka kapeassa kattilassa. Anna veden poreilla miedolla lämmöllä. Tee lusikalla pyörittämällä veteen pyörre ja riko muna siihen. Anna kypsyä 3 minuuttia, nosta reikäkauhalla piirakan päälle. Mausta sormisuolalla.
  6. Viimeistele piirakat versoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita yrttejä ja versoja
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search