Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annospiirasta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g voitaikinalevyjä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 3 kypsää avokadoa
- 1 rkl limemehua
- 1 tl chilihiutaleita
- ½ tl sormisuolaa
- 0 kg tuoreita yrttejä ja versoja
Voiteluun ja reunoille
- 1 kananmuna
- 0,05 rkl unikonsiemeniä
Uppomuna
- 6 kananmunaa
- 1½ l vettä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 0 kg sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Asettele lehtitaikinalevyt leivinpaperille uunipellille, anna sulaa.
- Viillä veitsellä viilto levyjen kaikille reunoille n. 1 cm:n päähän reunasta. Tämä auttaa reunoja kohoamaan erillään keskiosasta. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoihin unikonsiemeniä.
- Paista levyt uunissa 200 asteessa 15 min tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Paina levyjen keskiosat lyttyyn heti uunista ottamisen jälkeen.
- Sekoita salaattijuusto ja tuorejuusto sähkövatkaimella taseiseksi levitteeksi. Pursota tai levitä lusikalla piirakoille. Viipaloi avokadot ja mausta ne limemehulla, chilihiutaleilla ja sormisuolalla.
- Valmista uppomunat: kiehauta vesi ja etikka kapeassa kattilassa. Anna veden poreilla miedolla lämmöllä. Tee lusikalla pyörittämällä veteen pyörre ja riko muna siihen. Anna kypsyä 3 minuuttia, nosta reikäkauhalla piirakan päälle. Mausta sormisuolalla.
- Viimeistele piirakat versoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
130 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
4,7 g
Rasva
10,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita yrttejä ja versoja
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.