Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Burgundinpata

Syksyn ja talven mureat lihapadat ovat viikonloppuruokien hittejä. Ranskalaisen keittiön klassikko burgundinpata valmistetaan naudanlihasta, pekonista, sienistä ja kasviksista punaviinissä hauduttaen.

Burgundinpata
Burgundinpata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan sisäpaistia
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 dl punaviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1 annosfondi lihafondia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 laakerinlehteä

Lisäksi

  • 1 rasia ruskeita herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 3 salottisipuleita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 2 vartta tuoretta timjamia

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihapalat muutamassa erässä voissa kuumalla pannulla. Palojen tulee saada kunnolla väriä. Laita lihat pataan.
  2. Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lihapaloihin. Kaada punaviini ja vesi pataan. Lisää annosfondi, tomaattipyree ja laakerinlehdet. Hauduta uunissa 175 asteessa kannen alla noin 1 tunti.
  3. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori sipulit. Leikkaa isot sipulit lohkoiksi.
  4. Hienonna pekoni ja ruskista pannulla. Lisää sienet ruskistamisen loppupuolella ja paista hetki.
  5. Lisää pekoni, herkkusienet, porkkanat ja sipulit pataan. Lisää vielä tuoreet yrtit. Jatka hauduttamista kannen alla uunissa 175 asteessa 1-1,5 tuntia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search