
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 min
Yhteensä
54 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni230°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ vaniljatanko
- 1 keltuainen
- 1 iso kananmuna
- 2 rkl rommia
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¾ dl tomusokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
-
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl Valio Eila® kevytmaitojuomaa
- ½ vaniljatanko
- 1 keltuainen
- 1 iso kananmuna
- 2 rkl rommia
- 25 g Valio Eila® voita
- 1¾ dl tomusokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- Valio Eila® voita
Jaa resepti
Ohje
Päivä 1
- Mittaa maito kattilaan. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet maidon joukkoon. Lisää myös vaniljatankopalat maitoon. Kiehauta maito ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Poista vaniljatankopalat.
- Sekoita maidon joukkoon keltuainen, kananmuna, rommi ja jäähtynyt voisula.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulle ja laita taikina jääkaappiin. Anna taikinan tekeytyä vähintään 24, mielellään 48 h.
Päivä 2 tai 3
- Voitele canelé -vuoat voilla. Tämä ohje on tehty käyttämällä silikonista, 15 leivoksen canelé -muottivuokaa (Silikomart, koko ø 4,5 cm). Laita vuoat jääkaappiin noin tunniksi. Vuokien tulee olla kylmät ennen taikinan lisäämistä.
- Ota taikina jääkaapissa ja sekoita sitä käsin vispilällä muutama minuutti, jotta taikina tulee tasaiseksi ja hieman kuohkeutuu. Kaada taikina annosvuokiin, jätä 1 cm:n verran tilaa. Sekoita taikinaa ennen jokaisen vuoan täyttämistä, jotta taikinaseos pysyy tasaisena.
- Nosta leivonnaismuottivuoka uunipellille.
- Paista 230 asteessa uunin keskiosassa 10 min, alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista n. 50 min.
- Anna leivosten jäähtyä vuoassa 15 min ennen kumoamista.
- Anna leivosten jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua, älä peitä. Nauti canelét tuoreina, viimeistään valmistuspäivän aikana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
207 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
29,1 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Eila® voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.