Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 min
Yhteensä
54 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni230°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ vaniljatanko
- 1 keltuainen
- 1 iso kananmuna
- 2 rkl rommia
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¾ dl tomusokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
-
0 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
Päivä 1
- Mittaa maito kattilaan. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet maidon joukkoon. Lisää myös vaniljatankopalat maitoon. Kiehauta maito ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Poista vaniljatankopalat.
- Sekoita maidon joukkoon keltuainen, kananmuna, rommi ja jäähtynyt voisula.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulle ja laita taikina jääkaappiin. Anna taikinan tekeytyä vähintään 24, mielellään 48 h.
Päivä 2 tai 3
- Voitele canelé -vuoat voilla. Tämä ohje on tehty käyttämällä silikonista, 15 leivoksen canelé -muottivuokaa (Silikomart, koko ø 4,5 cm). Laita vuoat jääkaappiin noin tunniksi. Vuokien tulee olla kylmät ennen taikinan lisäämistä.
- Ota taikina jääkaapissa ja sekoita sitä käsin vispilällä muutama minuutti, jotta taikina tulee tasaiseksi ja hieman kuohkeutuu. Kaada taikina annosvuokiin, jätä 1 cm:n verran tilaa. Sekoita taikinaa ennen jokaisen vuoan täyttämistä, jotta taikinaseos pysyy tasaisena.
- Nosta leivonnaismuottivuoka uunipellille.
- Paista 230 asteessa uunin keskiosassa 10 min, alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista n. 50 min.
- Anna leivosten jäähtyä vuoassa 15 min ennen kumoamista.
- Anna leivosten jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua, älä peitä. Nauti canelét tuoreina, viimeistään valmistuspäivän aikana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
207 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
29,1 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Eila® voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.