Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h 23 min
Yhteensä
13 h 8 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ¾ dl kaakaojauhetta
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 300 g (3 dl) mustaherukkahilloa
Täyte
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatarValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 liivatelehteä
-
2 rkl
Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehuaValio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
- 100 g kotimaisia vadelmia
Viimeistelyyn
- 0 kg tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen vaahdon joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 min.
- Ota toinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Kumoa paistunut kääretorttulevy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi varoen ja anna levyn jäähtyä.
- Levitä mustaherukkahillo tasaisesti kääretorttulevylle. Kääri pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Leikkaa rulla n. 13 palaan. Vuoraa (n. 2 l) kulho kelmulla. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.
- Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna mustikkamehu ja liota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkavaahdon joukkoon. Lisää vaahtoon myös jäiset vadelmat.
- Lusikoi täyte kulhoon ja peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluastialle ja koristele marjoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
198 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
21,1 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita marjoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.