Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Charlotte russe

Tiesitkö, että Charlotte Russe on alunperin ollut sokerikakku- eli savoiardi-kekseillä reunustettu kakku, jonka täytteenä on kermainen vaniljahyydyke? Sittemin kehitelty muunnos Charlotte Royale, jossa täyte tehtiin kääretorttuviipaleiden sisään on alettu kansankielessä kutsumaan yleisesti nimellä Charlotte Russe.

Charlotte russe
Charlotte russe

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 180 g savoiardi-keksejä

Vaniljamousse

  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 1 prk (5 dl)
    Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
    Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
    Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 4 liivatelehteä

Kostutusliemi

  • ½ dl vettä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria

Pinnalle

  • 250 g tuoreita marjoja
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
  2. Puolita keksit terävällä veitsellä ja asettele reunaa vasten pystyyn leikkuupinta alaspäin. Vuoraa pohja lopuilla keksipaloilla.
  3. Sekoita kostutusliemi ja valele sitä pohjalle.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Sekoita vaniljakreemi ja vaniljakastike.
  5. Ota kuohukermasta 2 rkl kahvikuppiin ja vaahdota loppu kerma. Kuumenna kermatilkka mikrossa ja sulata siihen valutetut liivatteet. Sekoita liivateseos vaniljatäytteen joukkoon.
  6. Nostele lopuksi täytteen joukkoon kermavaahto. Lusikoi täyte vuokaan.
  7. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
  8. Koristele tuoreilla marjoilla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 21,3 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search