Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Cheddar-lo­hi­piirakka

Suolainen piirakka on herkullinen ja kätevä tarjottava vieraille. Voit valmistaa sen vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää uunissa nopeasti ennen tarjoilua.

Cheddar-lohipiirakka
Cheddar-lohipiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g cheddar laktoositon
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g lehtipinaattia
  • 100 g kylmäsavulohta

Pohja

  • 100 g Valio voita
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar
  • 1 prk (3,3 dl) Valio ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g lehtipinaattia
  • 100 g kylmäsavulohta

Ohje

  1. Mittaa kulhoon voi, suola ja jauhot. Nypi ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen ja jääkylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina Ø 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  4. Painele päälle tiiviisti leivinpaperi. Esipaista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  5. Sekoita Koskenlaskija, ruokakerma ja munat. Mausta pippurilla.
  6. Pese ja kuivaa pinaatti. Laita esipaistetun pohjan päälle kerroksittain pinaatinlehtiä, hienonnettua kylmäsavulohta ja Koskenlaskijaseosta.
  7. Paista vielä 175 asteisen uunin keskiosassa 35 min tai kunnes piirakka on kypsä.
  8. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 14,5 g
Rasva 18,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1