Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chilipannusämpylät

Neljän aineksen chilipannusämpylät on helppo ja herkullinen lisäkeleipä keitoille ja salaateille. Päälle tuleva maustevoi ei ole pakollinen, mutta herkullinen lisä sämpylöille. Vaikein osuus reseptin valmistuksessa on odottaa taikinan kohoamista ja paistumista.

Chilipannusämpylät
Chilipannusämpylät

Ainesosat

sämpylää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sweet chili
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sweet chili sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sweet chili UHT laktoositon
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa tai mikrossa hiukan kädelle kuuman tuntuiseksi (42 astetta).
  2. Sekoita joukkoon yhdistetyt vehnäjauho, hiiva (ja suola). Laita kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan liinan alle n. 20 minuutiksi.
  3. Valmista sillä aikaa päälle tuleva maustevoi: Pehmennä voi mikrossa ja sekoita siihen hienonnetut valkosipulin kynnet ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Mikäli haluat sämpylöistä todella tulisia, voit lisätä vielä chilihiutaleita.
  4. Leivo taikina tangoksi jauhotetulla pöydällä, leikkaa taikinasta 7 palaa. Laita uunin kestävään pataan, pannuun tai kattilaan (ø n. 22 cm).
  5. Lusikoi maustevoi päälle tasaisesti. Anna kohota vartin verran.
  6. Paista 225 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 282 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search