Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chimichurririsotto

Kirpakka sitruuna, aromikkaat yrtit, hapokas salaattijuusto ja kermainen avokado maistuvat tässä herkullisessa argentiinalaisesta ruokakulttuurista inspiraationsa saaneessa risotossa.

Chimichurririsotto
Chimichurririsotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7 dl vettä
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 vihreä chili
  • 2 rkl sitruunamehua ja raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 2 kypsää avokadoa

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota voissa kattilassa tai laakeassa kasarissa. Lisää risottoriisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  2. Murenna kattilaan liemikuutio. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa.
  3. Jatka veden lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  4. Soseuta yrtit, chili, sitruunamehu ja oliiviöljy teholeikkurissa tai sauvasekoittimella. Sekoita yrttikastike ja valutettu salaattijuusto risottoon kypsymisen loppuvaiheessa. Tarkista maku.
  5. Tarjoile heti, viimeistele annokset avokadolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 10,5 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search