Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
2.29
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leivosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTuulihatut
-
1½ dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
Vaniljatäyte
- 1½ dl
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 vaniljatanko
Päälle
- ½ dl
- 100 g taloussuklaata
-
1 dl
kuorittuja pistaasipähkinöitäVoit kokeilla myös:
- 1 dl kuivattuja mansikoita tai vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kuumenna seosta keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
- Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti joukkoon munat yksitellen. Lusikoi seos pursotinpussiin.
- Pursota taikinasta 20 pitkulaista (n. 6 - 7 cm) tankoa leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa n. 25 min tai kunnes kullanruskeita. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.
- Valmista vaniljatäyte: Mittaa täytteen ainekset kattilaan, raaputa vaniljatangon sisältä ainoastaan siemenet. Sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedelle ja kuumenna samalla sekoitellen. Anna kiehua muutama min, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Tee jäähtyneiden tuulihattutankojen päähän reikä ja pursota täyte sisään.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Nosta liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista. Kasta tuulihatut suklaakuorrutteessa. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä ja/tai kuivattuja marjoja.
- Tarjoa kahvipöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 323 kcalProteiini 6 gHiilihydraatti 22,8 gRasva 22,9 gTyydyttynyt rasva 10,5 gRavintokuitu 2 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.