Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
26 h
Yhteensä
27 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 metriä possun suolta
Makkaramassa
- 1 kg sian kylkeä
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- 2 (n. 250 g) sipulia
- 6 valkosipulin kynttä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 dl punaviiniä
- 3 rkl savupaprikajauhetta
- 2 tl kuivattua chiliä
- 2 tl chilihiutaleita
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl sinapinsiemeniä hienonnettuna
- 3 rkl sormisuolaa
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Keitinliemi
- 5 l lihalientä
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 5 laakerinlehteä
Jaa resepti
Ohje
- Huuhdo suolet hyvin kylmällä vedellä.
- Jauha lihat ja kuoritut sipulit lihamyllyssä.
- Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja jauha vielä kertaalleen lihamyllyn läpi.
- Täytä suoli makkaramassalla. Käytä lihamyllyyn asennettavaa täyttöputkea.
- Laita suoli täyttöputken ympärille. Jätä suolen alkupäästä n. 10 cm tyhjää ennen täyttöä. Lisää massaa varovasti tasaisena nauhana.
- Sido suolen päät kiinni ja kierrä täytetty suoli makkaroiksi. Anna niiden levätä jääkaapissa kaksi tuntia.
- Kuumenna keitinliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon makkarat. Älä keitä kovalla lämmöllä.
- Anna kiehua n. 15 min, jonka jälkeen ota kattila pois liedeltä ja anna makkaroiden jäähtyä keitinliemessään.
- Nosta huoneenlämpöiset makkarat kylmään. Grillaa tai paista makkarat seuraavana päivänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
88 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
2,4 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.