Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chorizo-oliivikeksit

Maukkaat chorizo-oliivikeksit sopivat hyvin tarjottavaksi illanistujaisissa cocktailpaloina. Voit valmistaa kupit jo edellisenä päivänä ja täyttää ne vasta hieman ennen h-hetkeä.

Chorizo-oliivikeksit
Chorizo-oliivikeksit

Ainesosat

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kupit

  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 125 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteet

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl valmista tapenade-tahnaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 10 vihreitä oliiveja
  • 150 g chorizo-makkaraa

Ohje

Kupit

  1. Sekoita keskenään maitorahka ja pehmeä voi.
  2. Lisää joukkoon jauhot seoksena ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikinapallo kelmulla ja anna levätä jääkaapissa n. 1/2 h.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ø 3 cm:n muotilla kiekkoja. Painele ne minimuffinssivuokiin tai -pellin syvennyksiin niin, että ne muodostavat kupin. Leikkaa foliosta paloja ja paina ne taikinakuppeihin, jotta kuppi ei kohoa liikaa, eikä reunat valu uunissa. Paista pohjia 200 asteessa 15-20 min tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteet

  1. Sekoita tuorejuusto ja kerma keskenään käsivatkaimella kunnes seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon tapenade ja 1 tl hienonnettua timjamia. Viipaloi oliivit.
  2. Leikkaa chorizo-makkara viipaleiksi. Paista viipaleet kuivalla pannulla. Kaada makkarat talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Kokoaminen

  1. Laita tuorejuustoseos pursotinpussiin ja pursota jokaiseen kuppiin n. teelusikallinen täytettä. Lisää päälle chorizo- ja oliiviviipaleet sekä ripaus hienonnettua timjamia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 3,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search