Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chorizo-olii­vikeksit

Maukkaat chorizo-oliivikeksit sopivat hyvin tarjottavaksi illanistujaisissa cocktailpaloina. Voit valmistaa kupit jo edellisenä päivänä ja täyttää ne vasta hieman ennen h-hetkeä.

Chorizo-oliivikeksit
Chorizo-oliivikeksit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kappaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kupit

  • 125 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 125 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteet

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl valmista tapenade-tahnaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 10 vihreitä oliiveja
  • 150 g chorizo-makkaraa

Kupit

  • 125 g Valio maitorahkaa
  • 125 g Valio Eila® voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteet

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 rkl valmista tapenade-tahnaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 10 vihreitä oliiveja
  • 150 g chorizo-makkaraa

Ohje

Kupit

  1. Sekoita keskenään maitorahka ja pehmeä voi.
  2. Lisää joukkoon jauhot seoksena ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikinapallo kelmulla ja anna levätä jääkaapissa n. 1/2 h.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ø 3 cm:n muotilla kiekkoja. Painele ne minimuffinssivuokiin tai -pellin syvennyksiin niin, että ne muodostavat kupin. Leikkaa foliosta paloja ja paina ne taikinakuppeihin, jotta kuppi ei kohoa liikaa, eikä reunat valu uunissa. Paista pohjia 200 asteessa 15-20 min tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteet

  1. Sekoita tuorejuusto ja kerma keskenään käsivatkaimella kunnes seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon tapenade ja 1 tl hienonnettua timjamia. Viipaloi oliivit.
  2. Leikkaa chorizo-makkara viipaleiksi. Paista viipaleet kuivalla pannulla. Kaada makkarat talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Kokoaminen

  1. Laita tuorejuustoseos pursotinpussiin ja pursota jokaiseen kuppiin n. teelusikallinen täytettä. Lisää päälle chorizo- ja oliiviviipaleet sekä ripaus hienonnettua timjamia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 3,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1