Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Churromunkit

Churrot ovat espanjalaisia uppopaistettuja leivonnaisia, jotka nautitaan kaakaojuomamaisen suklaakastikkeen kanssa. Churromunkit on yksinkertaistettu ohje alkuperäisestä, vähän kuin pitkulainen pikamunkki. Mutta myös nämä nautitaan churromaisesti kaneli-sokeripinnan ja suklaakastikkeen kera!

Churromunkit
Churromunkit

Ainesosat

churroa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
    Voit kokeilla myös:
    • 1 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Uppopaistoon

  • 1 l ruokaöljyä

Kaneli-sokeriseos

  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia

Suklaadippi

  • 150 g tummaa suklaata
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0 kg suolaa ripaus

Ohje

  1. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä 15 min.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa.
  3. Laita taikina pursotinpussiin, jossa 7 - 8 mm kokoinen tähtitylla. Pursota kuumaan öljyyn n. 10 cm pitkiä pötköjä. Kätevimmin saat taikinan katkaistua saksilla.
  4. Nosta molemmin puolin kypsytetyt churromunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois. Pyöräytä vielä hieman jäähtyneenä kaneli-sokeriseoksessa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  5. Tarjoa churromunkit lämpimän suklaadipin kanssa. Tarjoiluastioiksi sopivat vaikka (esilämmitetyt) espresso- tai cappucinokupit.

Suklaakastike

  1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää maito pienissä erissä, kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista, eli juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 594 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 57,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search