Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 8 min
Yhteensä
2 h 23 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.14
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl ruokasoodaa
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g valkosuklaata
- 4 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
- 32 tikkari- tai jäätelötikkuja
- 0 kg sokerivesikuorrutusta tai kuorrutusmakeisia
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna, vatkaa hyvin. Sekoita sooda ja rouhitut suklaat jauhoihin. Lisää jauhoseos vaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
- Anna kovettua viileässä muutama tunti.
- Pyörittele taikinasta Ø 3 cm palloja. Työnnä palloihin jäätelötikku. Laita pellille, jätä reilusti leviämisvaraa (n. 8 cookieta/pelti).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8 min / pellillinen
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
444 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
52,4 g
Rasva
23,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokerivesikuorrutusta
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.