Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Couscoussalaatti

Couscoussalaatti sopii monien ruokien lisäkkeeksi. Kokeile sitä vaikkapa grilliruokien kanssa.

Couscoussalaatti
Couscoussalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl vettä ja ripaus suolaa
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1  (160 g) iso punasipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 2 tl sokeria
  • 1  (225 g) punainen paprika
  • 2-3  tomaattia
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Salaattipedille

  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 ruukku rucolaa

Kastike

  • 4 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 4 tl sokeria
  • ½ dl tuoretta minttua tai persiljaa

Ohje

  1. Kypsennä couscous: kiehauta vesi, lisää suola ja couscous. Sekoita. Nosta kattila liedeltä. Anna hautua kypsäksi kannen alla muutama min. Lisää voi. Sekoita irtonaiseksi. Jäähdytä.
  2. Leikkaa sipuli ensin kahtia ja sitten aivan ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Mittaa päälle öljy, mehu ja sokeri. Sekoita ja anna sipulin marinoitua sen aikaa kun valmistat salaattia.
  3. Kuutioi paprika. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta salaattijuusto. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatti ja rucola.
  4. Revi salaatinlehdet ja rucola. Levitä puolet niistä laakean tarjoiluvadin pohjalle.
  5. Sekoita couscous, vihannekset ja loput salaatinlehdet keskenään. Lusikoi salaattipedille. Lisää päälle salaattijuusto.
  6. Sekoita kastikeaineet. Tarjoa eri astiasta.
  7. Tarjoa lisänä grillattuja bratwursteja tai muuta makkaraa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 109 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 8,9 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search