Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette on ranskalainen klassikkoannos, jossa rapeaksi paistetut ohukaiset saavat kastikkeekseen voimakkaan appelsiinisiirapin.

Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset
Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohukaistaikina

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ripaus suolaa
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Appelsiinisiirappi

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • 2 appelsiinia
  • ½ dl sitruslikööriä, esim. Cointreau

Ohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on samettista. Anna taikina turvota jääkaapissa väh. 1 t
  2. Paista ohukaiset voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
  3. Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Raasta toisen appelsiinin kuori ohuelti ja lisää pannulle. Lisää myös appelsiinin mehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää sitruslikööri.
  4. Taittele letut 4:ään osaan ja lisää ne pannulle. Nostele hiukan, että siirappi maustaa letut tasaisesti.
  5. Ota jäljelle jääneestä appelsiinista kalvottomia lohkoja ja lisää koristeeksi lettujen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 17,9 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search