Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Cronuts eli croisantti­donitsit

Croissanteista valmistat vapun nopeimmat ja herkullisimmat munkit. Munkit voi sokeroida perinteiseen tapaan, mutta herkkusuu täyttää ne pehmeällä tuorejuustovaahdolla.

Cronuts eli croisanttidonitsit
Cronuts eli croisanttidonitsit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
munkkia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 raakoja pakaste - tai tölkkicroissantteja

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • tomusokeria

Täyttämiseen

  • 6 raakoja pakaste - tai tölkkicroissantteja

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • tomusokeria

Täyttämiseen

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
  • 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
  • 2 rkl sokeria

Ohje

  1. Sulata croissantit tarvittaessa huoneenlämmössä n. 1 h. Jos käytät tölkkicroissantteja, rullaa ne ensin croissantin mallisiksi. Leikkaa keskeltä kahtia. Tee puolikkaista munkkeja painamalla ohut pää paksumman keskikohdan sisään ja venyttämällä. Munkit turpoavat paistettessa, joten reikä saa olla korostetun suuri.
  2. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180 asteiseksi. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa,kun leipäkuutio pysyy rasvan pinnalla ja tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  3. Valmista täyte vatkaamalla ainekset kulhossa.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  5. Leikkaa jäähtyneet munkit vaakatasossa kahtia. Sekoita täytteen ainekset. Täytä lusikoimalla tai pursottamalla. Sirota pinnalle tomusokeria.

Vinkki

Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 665 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 9 g
Rasva 70,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1