Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Croque Monsieur – lämmin juusto-kinkkuleipä

Lämmin leipäklassikko, jonka voi valmistaa pannulla, uunissa tai voileipägrillissä. Leivät voidellaan ulkopinnoilta voilla ja sisäpinnoilta maustetulla crème fraîchella ja täytetään tuplajuustolla ja kinkulla. Herkullista!

Croque Monsieur – lämmin juusto-kinkkuleipä
Croque Monsieur – lämmin juusto-kinkkuleipä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ½ rkl tomaattipyreetä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 8 viipaletta isoa paahtoleipää
  • 50 g (0,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 100 g
    Valio Alppi Kreivi® juustoa, höylättynä
    Pitkään kypsytetty Valio Alppi Kreivi® on tuhti ja moniulotteinen vuoristojuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään…
    Valio Alppi Kreivi® e300 g
  • 4 isoa (100 g) kinkkuviipaletta

Ohje

  1. Sekoita crème fraîche, sinappi ja tomaattipyree kulhossa.
  2. Voitele leivät rasvalla. Käännä nurinpäin ja voitele toinen pinta maustetulla crème fraîchella. Rouhi päälle mustapippuria.
  3. Päällystä neljä leipäviipaletta seuraavanlaisesti: juustoviipale, kinkkuviipale (taitettuna leivän kokoon) ja juustoviipale.
  4. Laita jäljelle jääneet leivät kansiksi rasvalla voideltu puoli ylöspäin.
  5. Paista leivät voileipägrillissä tai paistinpannulla.
  6. Voit myös kuumentaa leivät uunin ylätasolla leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa 6 - 8 min. Käännä leivät puolivälissä.
  7. Puolita leivät halutessasi kolmioiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 22 g
Tyydyttynyt rasva 11,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search