Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Daim-juustokakku

Daimin rouskuva mantelikrokantti ja pehmeä maitosuklaa täyttää tämän juustokakun makumaailman pohjasta pintaan. Runsas ja rento koristelu on erityisesti Daimin ystävien mieleen, sillä kinuskisissa herkkupaloissa ei tässä karkkikakussa säästellä.

Daim-juustokakku
Daim-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 175 g cookiekeksejä, Marabou Daim XL cookies

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 200 g Daim-suklaapatukoita rouhittuna
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Pinnalle

  • 200 g Daim-suklaapatukoita rouhittuna
  • 1½ dl valmista kinuskikastiketta

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi (Ø 20 - 22 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa samalla vatkaimella tuorejuusto ja rouhitut Daim-patukat.
  5. Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan maitoon.
  6. Lisää seos tuorejuustoon samalla vatkaimella sekoittaen.
  7. Sekoita joukkoon kermavaahto.
  8. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.

Koristelu

  1. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  2. Valuta kakun pinnalle ja reunoille kinuskikastiketta. Koristele rouhituilla isommilla ja pienemmillä Daim-paloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 384 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 26,9 g
Tyydyttynyt rasva 15,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search