Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Keittämiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- 0 kg hienoa sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä sitruunarahka ja Oivariini. Lisää molemmat seokset muna-sokerivaahtoon. Anna taikinan turvota 15 min.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Jaa vielä jokainen niistä kahdeksaan osaan. Pyöritä pieniksi pulliksi jauhotetuilla käsillä.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee siinä kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista.
- Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.
KORISTELUVINKKI
- Koristele munkit sokerin sijasta jäähtyneinä Valio Vanilla™ suklaa- tai kinuskikastikkeella ja nonparelleilla.
PAISTOVINKKEJÄ
- Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta ja laakeudesta.
- Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
- Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
- Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
628 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
17,6 g
Rasva
61,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hienoa sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.