Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Detroit-pannupizza

Detroit-pizza on paksupohjainen suorakaiteen muotoinen pannupizza, jonka valmistus onnistuu myös kotiuunissa. Pizzan herkullisuus syntyy pinnan runsaasta ja reunoilta rapeasta juustokuorrutteesta.

Detroit-pannupizza
Detroit-pannupizza

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl 00-jauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl vettä, kädenlämpöisenä

Täyte

  • 1 pkt
    Valio Salaneuvos® Cheddar e350 g
    Ensiluokkainen Valio Salaneuvos® Cheddar on maukas, hedelmäinen ja rakenteeltaan hieman mureneva juusto, joka tuo makunautinnon…
    Valio Salaneuvos® Cheddar 350 g
  • 50 g pepperonia
  • 1 tlk (400 g (Mutti) pizzakastiketta

Vuoan voiteluun

  • 0 kg rypsiöljyä

Ohje

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola. Lisää vesi, sekoita löysäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä n. 10 min. Jatka vaivaamista vielä 10 min. Anna taikinan levätä peitettynä 2 h.
  2. Öljyä uunivuoka (n.35 x 25 cm). Venytä taikinaa painellen vuoan pohjalle, älä revi taikinaa. Jos taikina ei vielä tässä vaiheessa yllä koko pohjalle, anna taikinan levätä kelmulla peitettynä 30 min ja jatka venyttelyä ja painelua vuoan reunoille saakka. Kun taikina on levitetty vuoan pohjalle, anna taikinan levätä vielä 30 min.
  3. Leikkaa juusto n.1x1 cm kuutioksi. Lisää puolet pepperonista pizzan pohjalle. Lisää juustokuutio vuoan reunoja myöten tasaisesti pinnalle. Lisää loppu pepperoni kolmeksi raidaksi pinnalle. Lusikoi tomaattikastike pepperonien päälle.
  4. Paista pizza vuoassa uunin alatasolla 250-275 asteessa 15-20 min, tai kunnes reunan juusto on saanut reilusti tummaa paistoväriä.

Vinkki

Tarkista vuoan lämmönkestävyys, kaikki vuoat eivät kestä kovia paistolämpötiloja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 3,4 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rypsiöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search