Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Donitsit

Valmista itse donitseja. Niiden uppopaisto sujuu nopeasti ja ne kypsyvät tasaisesti, koska niissä on tunnetusti reikä keskellä. Näitä on mukava tehdä vaikka kaverin kanssa!

Donitsit
Donitsit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Uppopaistoon

  • 1-1½ l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1-2 dl sokeria

Ohje

  1. Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Mausta raastetulla sitruunankuorella.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi Oivariini. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoa.
  4. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja (Ø 6 - 8 cm). Tee kakkuihin keskelle reikä sormella. Pyöritä sormea donitsin keskellä pöytää vasten, jolloin reikä suurenee.
  5. Kypsennä donitsit kuumassa (160 - 180 asteisessa) öljyssä valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Donitsit kannattaa laskea kuumaan öljyyn reikäkauhan avulla.
  6. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Kieritä vielä lämpöiset donitsit sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille.

PAISTOVINKKEJÄ

  1. Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.
  2. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  3. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  4. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 606 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 22,4 g
Rasva 56,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search