Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h 20 min
Yhteensä
4 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.71
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 dl fariinisokeria
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 150 g kermatoffee - makeisia, esim. Omar
Täyte ja kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 110 g maapähkinävoita
Kinuskikastike
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl fariinisokeria
Pinnalle
- ½ dl suolapähkinöitä
- 0 kg sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Pohjusta kolme ø 18 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi.
- Jaa taikina vuokiin. Paloittele makeiset kolmeen osaan ja painele kakkuvuokiin tasaisesti.
- Paista uunin keskiosassa 20 min. Anna jäähtyä.
- Vaahdota tuorejuusto ja kuohukerma. Sekoita joukkoon maapähkinävoi.
- Kokoa kakku: Levitä kakkupohjien väliin täytettä. Kuorruta myös kakun pinta ja reunat täytteellä. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi (n. 8 - 10 min). Kinuski on valmista, kun tiputat seosta kylmään veteen ja se jähmettyy.
- Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikastike kakun päälle. Anna valua hiukan reunojen yli.
- Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja ripauksella sormisuolaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
333 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
33,8 g
Rasva
18,7 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.