Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Eevan madekeitto

Valion ja Bella Tablen rakastettu mummoturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Mummoturneen toinen pysähdys oli Suonenjoella Tervon kylässä, jossa Belloja odotti iki-ihana Eeva. Eevan viihtyisässä tuvassa Bellat oppivat mateen käsittelyn ja valmistivat siitä ihanan keiton, joka osoittautui todella yksinkertaiseksi ja järjettömän herkulliseksi. Tähän reseptiin tarvitsen noin 1,5 kiloisen mateen.

Eevan madekeitto
Eevan madekeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl kalalientä
  • 700 g perattua madetta, sekä perkeet
  • 1 iso sipuli
  • 1¼ kg kiinteää perunaa
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl suolaa

Ohje

Liemi

  1. Valmista liemi. Laita peratun ja nyljetyn mateen ruodot sekä pää (ilman kiduksia) kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Lisää paloiteltu sipuli kuorineen. Keitä noin 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siivilöi liemi.

Keitto

  1. Paloittele ruodoton mateenliha suupaloiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori sipuli ja hienonna. Lisää liemi kattilaan ja kiehauta.
  2. Lisää perunat ja sipuli ja keitä noin 15 minuuttia kunnes perunat on napakan kypsiä. Lisää kuutioitu made sekä kerma ja hauduta miedolla noin 10 minuuttia kunnes kala on pehmeää.
  3. Lisää lopuksi voi ja mausta tarvittaessa suolalla.

Vinkki

Tähän reseptiin tarvitsen noin 1,5 kiloisen mateen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search