
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja pinnalle
- 2 banaania
- 2 dl hilloa tai lemon curdia
-
2 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeeksi
- eläinhahmoja
- tuoretta rosmariinia ja muita metsäisiä koristeita
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl Valio maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja pinnalle
- 2 banaania
- 2 dl hilloa tai lemon curdia
- 2 prk (à 2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
Koristeeksi
- eläinhahmoja
- tuoretta rosmariinia ja muita metsäisiä koristeita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 2 ½ litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi 35 - 40 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Soseuta banaanit haarukalla.
- Levitä kakun täyteväleihin ensin banaanisosetta, hilloa ja lopuksi n. 1 cm:n kerros rahka-kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa väh. 1 h. Säästä loppu rahka-kermavaahto kuorruttamiseen.
- Aseta vetäytynyt kakku tarjoiluvadille ja levitä rahka-kermavaahto lastalla reunoille ja pintaan rennosti. Asettele kakun päälle eläinhahmot ja muut koristeet.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
20,7 g
Rasva
12,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- eläinhahmoja
- tuoretta rosmariinia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.