Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja pinnalle
- 2 banaania
- 2 dl hilloa tai lemon curdia
-
2 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeeksi
- 0 kg eläinhahmoja
- 0 kg tuoretta rosmariinia ja muita metsäisiä koristeita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 2 ½ litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi 35 - 40 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Soseuta banaanit haarukalla.
- Levitä kakun täyteväleihin ensin banaanisosetta, hilloa ja lopuksi n. 1 cm:n kerros rahka-kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa väh. 1 h. Säästä loppu rahka-kermavaahto kuorruttamiseen.
- Aseta vetäytynyt kakku tarjoiluvadille ja levitä rahka-kermavaahto lastalla reunoille ja pintaan rennosti. Asettele kakun päälle eläinhahmot ja muut koristeet.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
20,7 g
Rasva
12,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- eläinhahmoja
- tuoretta rosmariinia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.