Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Emilin kesäkalakeitto yrttiöljyllä

Kahden klassikon – kesäkeiton ja kalakeiton – risteytys. Tämä ihana arkiruoka piristää maukkaudellaan!

Emilin kesäkalakeitto yrttiöljyllä
Emilin kesäkalakeitto yrttiöljyllä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g varhaisperunoita
  • 3 porkkanaa
  • ½ fenkoli
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1½ dl herneitä
  • 4 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 l vettä
  • 5 rkl kalafondia
  • 1 sitruunan mehu (pienen)
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2 tl mustapippuria myllystä
  • 450 g kuhaa, fileenä
  • 1 prk
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon

Yrttiöljy

  • ½ ruukku hienonnettua tilliä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 0,01 dl sokeria

Ohje

  1. Huuhtele perunat, porkkanat, fenkoli, kesäsipulit sekä kukkakaali ja pilko ne paloiksi. Perunat sekä kukkakaalit saavat olla reilumpia paloja, porkkanat pienemmiksi paloiksi ja fenkoli sekä sipulit ohuiksi siivuiksi.
  2. Lisää kattilaan voi, perunat, porkkanat, fenkoli sekä puolet sipulista ja kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon vesi, kalafondi, sitruunamehu, laakerinlahdet, suola sekä pippuri ja jätä keittymään rauhallisesti. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, lisää joukkoon kukkakaalit.
  3. Mikäli sinulla on tuoreita herneitä, perkaa ne sekä pilko kuhafileet paloiksi.
  4. Kun kasvikset ovat napakan kypsiä, lisää joukkoon vielä loppu sipulisilppu, herneet, kuha sekä kuohukerma, sekoita ja anna kiehua pari minuuttia. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria, sitruunamehua tai voita.

Yrttiöljy

  1. Lisää astiaan kaikki ainekset ja surauta sauvasekoittimella hienoksi öljyksi. Voit tehdä saman myös blenderissä tai monitoimikoneella. Maista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, suolaa tai sokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search