Siirry sisältöön

Emilin kesäkalakeitto yrttiöljyllä

Kahden klassikon – kesäkeiton ja kalakeiton – risteytys. Tämä ihana arkiruoka piristää maukkaudellaan!

Emilin kesäkalakeitto yrttiöljyllä
Emilin kesäkalakeitto yrttiöljyllä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g varhaisperunoita
  • 3 porkkanaa
  • ½ fenkoli
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1½ dl herneitä
  • 4 rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 l vettä
  • 5 rkl kalafondia
  • 1 sitruunan mehu (pienen)
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2 tl mustapippuria myllystä
  • 450 g kuhaa, fileenä
  • 1 prk
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon

Yrttiöljy

  • ½ ruukku hienonnettua tilliä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 0,01 dl sokeria
  • 500 g varhaisperunoita
  • 3 porkkanaa
  • ½ fenkoli
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1½ dl herneitä
  • 4 rkl Valio voita
  • 1 l vettä
  • 5 rkl kalafondia
  • 1 sitruunan mehu (pienen)
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2 tl mustapippuria myllystä
  • 450 g kuhaa, fileenä
  • 1 prk Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon

Yrttiöljy

  • ½ ruukku hienonnettua tilliä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 0,01 dl sokeria

Ohje

  1. Huuhtele perunat, porkkanat, fenkoli, kesäsipulit sekä kukkakaali ja pilko ne paloiksi. Perunat sekä kukkakaalit saavat olla reilumpia paloja, porkkanat pienemmiksi paloiksi ja fenkoli sekä sipulit ohuiksi siivuiksi.
  2. Lisää kattilaan voi, perunat, porkkanat, fenkoli sekä puolet sipulista ja kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon vesi, kalafondi, sitruunamehu, laakerinlahdet, suola sekä pippuri ja jätä keittymään rauhallisesti. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, lisää joukkoon kukkakaalit.
  3. Mikäli sinulla on tuoreita herneitä, perkaa ne sekä pilko kuhafileet paloiksi.
  4. Kun kasvikset ovat napakan kypsiä, lisää joukkoon vielä loppu sipulisilppu, herneet, kuha sekä kuohukerma, sekoita ja anna kiehua pari minuuttia. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria, sitruunamehua tai voita.

Yrttiöljy

  1. Lisää astiaan kaikki ainekset ja surauta sauvasekoittimella hienoksi öljyksi. Voit tehdä saman myös blenderissä tai monitoimikoneella. Maista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, suolaa tai sokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1