Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Englantilainen hedelmäkakku

Mehevä Englantilainen hedelmäkakku on täynnä hyviä makuja ja tuoksuja. Leivo se lahjaksi tai itselle kahvipöydän herkuksi. Kakku on hyvin säilyvä, kunhan sen käärii ilmatiiviisti folioon ja säilyttää jääkaapissa. Monen mielestä sen maku vain paranee säilytyksessä.

Englantilainen hedelmäkakku
Englantilainen hedelmäkakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 1 pkt (100 g) sukaatteja
  • 85 g (1 dl) säilykekirsikoita
  • 2 rkl mantelilikööriä, rommia tai kirsikoiden lientä
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 260 g (4 dl) vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Ohje

  1. Mittaa rusinat, sukaatit ja paloitellut kirsikat kulhoon. Kaada päälle mantelilikööri. Anna maustua, sekoita välillä.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Ota pieni osa jauhoista erilleen ja kierittele siinä liotetut hedelmät. Lisää loppu jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät.
  4. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 60 - 70 min. Peitä kypsennyksen loppuvaiheessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Rengasvuoassa kakku kypsyy nopeammin kuin suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Tarkista kypsyys kakun keskeltä puisella cocktailtikulla.

Vinkki

Kakun voi valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maut tekeytyvät parhaiksi parin päivän kylmäsäilytyksessä.

Korvaa halutessasi puolet sukaateista 1/2 dl:lla kokonaisia hasselpähkinöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 364 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 43,8 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search