Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Englantilaiset hedelmäkakut

Englantilainen hedelmäkakku on joulun klassikkoleivonnainen. Pienten hedelmäkakkujen mehevyyden salaisuus piilee rommilla maustetussa kostutusliemessä.

Englantilaiset hedelmäkakut
Englantilaiset hedelmäkakut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 pkt (100 g) sukaatteja
  • 1 dl säilykekirsikoita

Kostutus

Tarjoiluun

  • 150 g Valio voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 pkt (100 g) sukaatteja
  • 1 dl säilykekirsikoita

Kostutus

  • 1 dl Valio appelsiinitäysmehu perinteistä tai vettä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl rommia

Tarjoiluun

  • 1½ dl Valio Keittiön kuohukermaa

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vanijasokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon karpalot, sukaatit ja paloitellut kirsikat.
  3. Jaa taikina muffini- tai minikakkuvuoan koloihin. Voitele vuoka tarvittaessa. Täytä 2/3 vuoista taikinalla jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Taikinasta tulee 12-14 minikakkua vuokien koosta riippuen. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
  4. Tee kostutusliemi. Yhdistä mehu ja sokeri pienessä kattilassa. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon rommi.
  5. Kasta hetken jäähtyneet kakut kostutusliemessä. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja tarjoa kakkujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 327 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1