Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
torttua
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g voitaikinaa
Omena-pekaanipähkinätorttu
- 1 rasia (230 g) omenamarmeladia
- 1 tl kanelia
- 80 g (1,5 dl) pekaanipähkinöitä
AURA luumu-lakutorttu
- 1 prk (300 g) luumumarmeladia
-
½ pkt (à 170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 1 dl lakritsikastiketta
Irish cream-kinuskitorttu
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1 dl valmista kinuskikastiketta
Voiteluun
- 1 kananmuna
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voitaikinalevyt. Leikkaa levyt kahteen osaan. Tee viillot joko kulmittain (tähtitorttu) tai leikkaamalla kulmiin viillot kulmansuuntaisesti n. 8 mm päähän reunasta ja nostamalla sitten kulmat keskelle. Voitele voitaikinat munalla.
Omena-pekaanipähkinätorttu
- Lusikoi omenamarmeladi tortun päälle. Ripottele päälle kanelia ja laita pekaanipähkinä. Viimeistele tomusokerilla paistamisen jälkeen.
AURA luumu-lakutorttu
- Lusikoi luumumarmeladi tortun päälle. Murenna pinnalle AURA juustoa. Viimeistele lakritsikastikkeella paistamisen jälkeen.
Irish cream-kinuskitorttu
- Sekoita rahka ja tuorejuusto. Pursota tai lusikoi seos paistettujen torttuaihioiden päälle. Viimeistele kinuskikastikkeella.
Paistaminen
- Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, pelkkä taikina-aihio n. 10 min ja täytetty torttu n. 15 min.
Pullea tähtitorttu
- Leikkaa torttuun vinoviillot 0,5 cm: kulmien viereen. Taita terävät kulmat keskelle.
Kukkatorttu
- Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.
Nyyttitorttu
- Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
311 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
30,7 g
Rasva
18,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.