Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Erilaiset joulutortut

Kaipaatko vaihtelua perinteisten luumutorttujen rinnalle? Erilaiset makeat joulutortut ilahduttavat pikkujouluissa.

Erilaiset joulutortut
Erilaiset joulutortut

Ainesosat

torttua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g voitaikinaa

Omena-pekaanipähkinätorttu

  • 1 rasia (230 g) omenamarmeladia
  • 1 tl kanelia
  • 80 g (1,5 dl) pekaanipähkinöitä

AURA luumu-lakutorttu

  • 1 prk (300 g) luumumarmeladia
  • ½ pkt (à 170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 dl lakritsikastiketta

Irish cream-kinuskitorttu

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt. Leikkaa levyt kahteen osaan. Tee viillot joko kulmittain (tähtitorttu) tai leikkaamalla kulmiin viillot kulmansuuntaisesti n. 8 mm päähän reunasta ja nostamalla sitten kulmat keskelle. Voitele voitaikinat munalla.

Omena-pekaanipähkinätorttu

  1. Lusikoi omenamarmeladi tortun päälle. Ripottele päälle kanelia ja laita pekaanipähkinä. Viimeistele tomusokerilla paistamisen jälkeen.

AURA luumu-lakutorttu

  1. Lusikoi luumumarmeladi tortun päälle. Murenna pinnalle AURA juustoa. Viimeistele lakritsikastikkeella paistamisen jälkeen.

Irish cream-kinuskitorttu

  1. Sekoita rahka ja tuorejuusto. Pursota tai lusikoi seos paistettujen torttuaihioiden päälle. Viimeistele kinuskikastikkeella.

Paistaminen

  1. Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, pelkkä taikina-aihio n. 10 min ja täytetty torttu n. 15 min.

Pullea tähtitorttu

  1. Leikkaa torttuun vinoviillot 0,5 cm: kulmien viereen. Taita terävät kulmat keskelle.

Kukkatorttu

  1. Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.

Nyyttitorttu

  1. Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 311 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 30,7 g
Rasva 18,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search