Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 (300 g) raakaa perunaa
- 1 (150 g) sipuli
- 1-2 valkosipulin kynttä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- 5 kananmunaa
- ¾ dl vettä
- 0 kg mustapippuria myllystä
Juustoinen tomaatti-sipulisalaatti
- ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 1-2 dl (20 g) kevätsipulia
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
Voit kokeilla myös:- 2 dl Valio AURA® murua
Jaa resepti
Ohje
- Kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi 2 mm:n viipaleiksi juustohöylällä. Hienonna sipulit.
- Sulata voi tilavassa paistokasarissa tai pannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä lastalla käännellen n. 15 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä. (Tarkista kypsyys.) Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli kypsennyksen loppupuolella. Paista edelleen, kunnes sipuli on pehmeää. Älä ruskista. Mausta suolalla.
- Lisää pannulle kevyesti vatkattu muna-vesiseos.
- Kypsennä keskilämmöllä. Vedä massaa puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Kallista samalla hiukan pannua, että raakaa munamassaa valuu pohjalle.
- Peitä kannella. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä.
- Sekoita kirsikkatomaatin lohkoja ja hienonnettua kevätsipulia salaatiksi. Ripottele pinnalle salaattijuustoa. Tarjoa munakkaan kanssa.
- Leikkaa munakas paloiksi ja tarjoa lämpimänä esim. lounaalla. Munakkaan voi tarjota myös kylmänä alkupalana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 128 kcalProteiini 6,3 gHiilihydraatti 4,5 gRasva 9,2 gTyydyttynyt rasva 4,6 gRavintokuitu 0,5 gSuola 0,9 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.