Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 dl
Valio AB® piimääValio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
- 2 dl panko-korppujauhoja
- 2 prk (à 285 g) kikherneitä valutettuna
- 1 (80 g) sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- ½-1 punaista chiliä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 tl kuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl suolaa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Minttuinen piimäkastike
-
2 dl
Valio AB® piimääValio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
- ½ dl tuoretta minttua
- ripaus suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- ½ tl juoksevaa hunajaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
- Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
- Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
- Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
- Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
- Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
132 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
16,4 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.