
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 dl
Valio AB® piimääValio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
- 2 dl panko-korppujauhoja
- 2 prk (à 285 g) kikherneitä valutettuna
- 1 (80 g) sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½-1 punaista chiliä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 tl kuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl suolaa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Minttuinen piimäkastike
-
2 dl
Valio AB® piimääValio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
- ½ dl tuoretta minttua
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ tl juoksevaa hunajaa
- 1 dl Valio AB® piimää
- 2 dl panko-korppujauhoja
- 2 prk (à 285 g) kikherneitä valutettuna
- 1 (80 g) sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½-1 punaista chiliä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 tl kuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl suolaa
Paistamiseen
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
Minttuinen piimäkastike
- 2 dl Valio AB® piimää
- ½ dl tuoretta minttua
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ tl juoksevaa hunajaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
- Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
- Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
- Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
- Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
- Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
132 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
16,4 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.