Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Fazerina-juus­tokakku

Fazerina-juustokakku on täydellinen herkku appelsiinin ja suklaan ystäville. Täyteläisen juustokakun salaisuus piilee ihanissa rouskuvissa suklaasattumissa ja raikkaassa appelsiini-suklaarahkassa. Lopputulos on vastustamaton!

Fazerina-juustokakku
Fazerina-juustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 pkt (à 120 g) suklaamuffineja

Appelsiini-suk­laatäyte

Maitosuklaa­ganache

Pohja

  • 2 pkt (à 120 g) suklaamuffineja

Appelsiini-suk­laatäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 1 (121 g) Fazerina-suklaalevy
  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 1 rasia (200 g) Valio Keittiön mascarponea
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maust rahkaa suklaa-appelsiini
  • 1 appelsiini

Maitosuklaa­ganache

  • 100 g maitosuklaata
  • Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm) ja aseta leivinpaperisuikaleet vuoan reunoille.
  2. Murenna suklaamuffinit käsin kakkuvuokaan ja painele murut tasaisesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Hienonna täytteen suklaa veitsellä.
  5. Säästä 1/2 dl kuohukermaa kuorruteta varten. Vaahdota loppu kerma ja mascarpone yhdessä pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahkat.
  6. Kuumenna 3 rkl appelsiinimehua. Liuota liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja kaada ohuena nauhana vaahtoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa.
  7. Levitä vaahto pohjan päälle vuokareunuksen sisään. Tasoita pinta ja siirrä hyytymään jääkaappiin (n. 4 h tai yön yli).
  8. Hienonna kuorrutteen suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä, anna suklaasulan jäähtyä hetken ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
  9. Koristele kakku halutessasi suklaalla ja kandeeratuilla tai tuoreilla appelsiiniviipaleilla.

Vinkki

Voit tehdä kakulle myös perinteisen keksipohjan. Murskaa haluamasi keksit (noin 175 g) monitoimikoneessa tai vahvassa pussissa kaulinta käyttäen. Sekoita joukkoon sulatettu voi (75 g). Levitä muruseos leivinpaperilla pohjustetun vuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 18,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1