![Fazerina-juustokakku](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2025/01/43633-fazerina-juustokakku-800x534.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 2 pkt (à 120 g) suklaamuffineja
Appelsiini-suklaatäyte
- 4 liivatelehteä
- 1 (121 g) Fazerina-suklaalevy
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust rahkaa suklaa-appelsiiniValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 appelsiini
Maitosuklaaganache
- 100 g maitosuklaata
-
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pohja
- 2 pkt (à 120 g) suklaamuffineja
Appelsiini-suklaatäyte
- 4 liivatelehteä
- 1 (121 g) Fazerina-suklaalevy
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 1 rasia (200 g) Valio Keittiön mascarponea
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maust rahkaa suklaa-appelsiini
- 1 appelsiini
Maitosuklaaganache
- 100 g maitosuklaata
- Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm) ja aseta leivinpaperisuikaleet vuoan reunoille.
- Murenna suklaamuffinit käsin kakkuvuokaan ja painele murut tasaisesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Hienonna täytteen suklaa veitsellä.
- Säästä 1/2 dl kuohukermaa kuorruteta varten. Vaahdota loppu kerma ja mascarpone yhdessä pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahkat.
- Kuumenna 3 rkl appelsiinimehua. Liuota liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja kaada ohuena nauhana vaahtoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa.
- Levitä vaahto pohjan päälle vuokareunuksen sisään. Tasoita pinta ja siirrä hyytymään jääkaappiin (n. 4 h tai yön yli).
- Hienonna kuorrutteen suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä, anna suklaasulan jäähtyä hetken ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
- Koristele kakku halutessasi suklaalla ja kandeeratuilla tai tuoreilla appelsiiniviipaleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
12,9 g
Rasva
18,1 g
Tyydyttynyt rasva
10,6 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.