Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Fenkolikeitto

Fenkoli on mainio sosekeiton raaka-aine, sillä sen lakritsainen aromi yllättää ruokailijan kermaisen vaaelassa keitossa. Appelsiini viimeistelee keiton makumaailman tuoden siihen raikkautta.

Fenkolikeitto
Fenkolikeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 30 g
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 500 g tuoretta fenkolia
  • 2 tl (10 g) appelsiinin kuorta
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu 1 l
  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 2 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 30 g Valio Luomu™ voita
  • 500 g tuoretta fenkolia
  • 2 tl (10 g) appelsiinin kuorta
  • 1 dl Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehua
  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl Valio Luomu™ kuohukermaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota voissa kattilassa.
  2. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan ja anna kuullottua vielä n. 15 minuuttia.
  3. Lisää appelsiinin kuori, mehu, vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja keitä n. ½ h.
  4. Soseuta keitto. Lisää puolet kermasta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Vaahdota loppu kerma löysäksi vaahdoksi keittolautasten pinnalle.
  5. Viimeistele mustapippurirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 74 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1