Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (450 g) filotaikinaa
-
125 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 400 g lampaan paistijauhelihaa ja/tai naudan paistijauhelihaa
-
2 tl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ¾ tl suolaa
- 1 rkl oreganoa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 3 (550 g) isoa sipulia
- 4-6 valkosipulin kynttä
- 65 g (1 dl) oliiviviipaleita
- 2 isoa (420 g) paprikaa, punainen ja keltainen
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Pinnalle
- 2 rkl seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Sulata filotaikinalevyt etukäteen pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista täyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Sekoita joukkoon suola, oregano ja pippurisekoitus. Lisää sipulit ja valkosipulin kynnet hienonnettuina. Kuullota. Lisää siivilässä valutetut oliivit ja pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä.
- Valuta ja huuhdo salaattijuustokuutiot nopeasti siivilässä. Sekoita niiden joukkoon hunaja ja persilja, anna maustua hetki kulhossa.
- Sulata voi. Nosta yksi ohut filolevy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy. Voitele. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 5 - 6 kpl. Siirrä filolevypino uunipannulle leivinpaperille. Taikina saa nousta pannun reunoille.
- Ota loput filotaikinalevyt ja tee niistä kansi samalla tavalla kuin pohja.
- Lusikoi täyte uunipannulle filopohjan päälle 12 keoksi (esim. 3 x 4). Jaa kekojen päälle maustuneet salaattijuustokuutiot. Nosta toinen filolevypino täytteen päälle. Painele kämmenen syrjällä kansilevyä niin että muodostuu tyynyjä. Leikkaa vielä tyynyt irti toisistaan leivinpyörällä. Ripota pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
- Paista 175 asteessa 30 - 35 min uunin ala/keskiosassa.
- Tarjoa glögin, teen tai maidon kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
188 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
16,8 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.