Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Filo-pohjainen kasvispiirakka

Rapea filotaikinapohja sopii hyvin välimerelliseen kasvispiirakkaan. Peitä tarvittaessa valmistusvaiheessa voitelemattomat filolevyt kelmulla tai puhtaalla kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivahda ja murru. Halutessasi voit korvata filotaikinan maukkaalla kaurataikinalla, ks. resepti ohjeen lopusta.

Filo-pohjainen kasvispiirakka
Filo-pohjainen kasvispiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (450 g) filotaikinalevyjä (pakaste, esim. Kanaki)
  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 2 (250 g) sipulia
  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 (400 g) paprikaa (punainen ja keltainen)
  • 1 tlk (190 g) latva-artisokkaa persiljamarinadissa, esim. Saclà
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 1 kananmuna
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon

Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan, n. 2 t avaamattomana. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota voissa pannulla. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää pannulle.
  3. Valuta artisokat. Hienonna ja lisää pannulle. Mausta seos sitruunapippurilla. Nosta pannu levyltä.
  4. POHJA: Sulata voi. Nosta yksi ohut filotaikinalevy leivinpaperiarkin päälle työpöydälle. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen filolevy. Voitele. Toista tämä, kunnes kaikki levyt ovat päällekkäin.
  5. Siirrä levyt yhdessä leivinpaperin kanssa suorakaiteen muotoisen uunivuoan (n. 30 x 22 cm) pohjalle ja reunoille. Jos taikina nousee liikaa vuoan reunan yli, leikkaa siitä hiukan pois saksilla.
  6. Levitä kasvikset pohjalle.
  7. Ripottele päälle juustoraaste.
  8. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma. Kaada seos vuokaan.
  9. Paista 200 asteessa alatasolla n. 25 min.
  10. Tarjoa hieman jäähtyneenä tai haaleana raikkaan salaatin kera.

KASVISPIIRAKKA KAURATAIKINAPOHJALLA

  1. Korvaa filotaikinapohja kaurataikinalla: Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl kauralesettä, 1 tl leivinjauhetta ja 1/4 tl yrttisuolaa. Lisää 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa ja 1 dl Valio Eila® Laktoositon maitojuomaa. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 10 min. Valmista täyte kuten yllä. Lisää se esipaistetulle pohjalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search