Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 25 min
Yhteensä
2 h 55 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (450 g) filotaikinalevyjä (pakaste, esim. Kanaki)
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 2 (250 g) sipulia
-
1-2 rkl (15 g)
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 (400 g) paprikaa (punainen ja keltainen)
- 1 tlk (190 g) latva-artisokkaa persiljamarinadissa, esim. Saclà
- 1 tl sitruunapippuria
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- 1 kananmuna
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
Jaa resepti
Ohje
- Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan, n. 2 t avaamattomana. Valmista sillä aikaa täyte.
- Hienonna sipulit. Kuullota voissa pannulla. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää pannulle.
- Valuta artisokat. Hienonna ja lisää pannulle. Mausta seos sitruunapippurilla. Nosta pannu levyltä.
- POHJA: Sulata voi. Nosta yksi ohut filotaikinalevy leivinpaperiarkin päälle työpöydälle. Voitele sen pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen filolevy. Voitele. Toista tämä, kunnes kaikki levyt ovat päällekkäin.
- Siirrä levyt yhdessä leivinpaperin kanssa suorakaiteen muotoisen uunivuoan (n. 30 x 22 cm) pohjalle ja reunoille. Jos taikina nousee liikaa vuoan reunan yli, leikkaa siitä hiukan pois saksilla.
- Levitä kasvikset pohjalle.
- Ripottele päälle juustoraaste.
- Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma. Kaada seos vuokaan.
- Paista 200 asteessa alatasolla n. 25 min.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä tai haaleana raikkaan salaatin kera.
KASVISPIIRAKKA KAURATAIKINAPOHJALLA
- Korvaa filotaikinapohja kaurataikinalla: Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl kauralesettä, 1 tl leivinjauhetta ja 1/4 tl yrttisuolaa. Lisää 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa ja 1 dl Valio Eila® Laktoositon maitojuomaa. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 10 min. Valmista täyte kuten yllä. Lisää se esipaistetulle pohjalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
17,7 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.